Vandringa starta, tradisjon tro, på Stiklestad 29. juli med tenning av Olsokbål, olsokgrøt og Spelet om Heilag Olav.
Olsokbålarrangementet på Stiklestad ble et stort arrangement. I forkant av selve båltenninga deltok over 680 barn og unge på Barnas Olsokkafé med Pippi og Bjørnis. Sammen bygde de Olsokbålet. Bålet ble tent av Nina Dons-Hansen, prosjektleder for I Tore Hunds Rike, som er tusenårssted i jubileumsstafetten i Nasjonaljubileet 2030 – NORGE I TUSEN ÅR i 2023.
Biskopen i Nidaros, Herborg Finnset, overrakte Olavsflammen til vandrerne med velsignelse og ønske om god vandring mot Nidaros.
Stiklestad er et slagsted og symbolsted med over 1000 år med historie. Turleder og museumsformidler Lars Børre Hallem tok med pilegrimene til Olavshaugen hvor han formidla hovedtrekkene i historia til stedet, slaget på Stiklestad og Olav, og hvordan historia har blitt brukt av ulike aktører til ulike tider. Dette var en del av det faglige programmet i vandringa som tok utgangspunkt i temaene kraft og tillitt. Historia, historiebruken og formidlinga til Lars Børre la grunnlaget for mange gode samtaler på vandringa mot Nidaros.
Spelet om Heilag Olav ble for mange av oss som deltok på vandringa et tidlig høydepunkt. I forestillinga møter vi både de nære og de store fortellingene. Det handler om samfunnsendring, trosendring og mentalitetsendring. Hverdagslivet på gården Sul utfordres av storpolitikk, og det mest sårbare enkeltmennesket møter kongen. Etter at Olav har ridd inn på gårdstunet kan ikke livet bli det samme.