Hopp til hovedinnhold

Oi! Trøndersk mat og drikke

Oi! Trøndersk mat og drikke skal sette maten og drikken på agendaen gjennom tusenårstemaet Mat og drikke i 1000 år. I praksis betyr dette at de ønsker å jobbe systematisk frem mot 2030 for å stimulere til økt verdiskapning for mat- og drikkeprodusenter, samt opplevelsesbedrifter lokalt, regionalt og nasjonalt. Dette vil blant annet gjøres gjennom en pilot for å sikre flere beskyttede betegnelser for mat og drikke i Trøndelag, med en ambisjon om å få hele landet med i en nasjonal satsing fram mot 2030. Beskyttede betegnelser er en internasjonal merkeordning som bekrefter et produkts opprinnelse, tradisjon, eller lokasjon og er av stor internasjonal betydning. Det er denne ordningen som eksempelvis beskytter produktene Champagne, Feta og Parma.

Satsingen vil løftes fram i forbindelse med Trøndersk matfestival og Bryggerifestivalen, som i 2030 vil være en del av Nasjonaljubileet 2030.

Museum24:Portal - 2025.01.07
Grunnstilsett-versjon: 2